انرژی هرب

حاوی کافئین خالص و عصاره خشک پوست گریپ فروت (Citrus paradisi) می باشد که بر اساس 200 میلی گرم کافئین استاندارد شده است. آثار فارماکولوژیکی و مکانیسم اثر: کافئین: کافئین تحریک کننده دستگاه عصبی مرکزی می باشد چرا که کافئین در غلظت های بالا یک اثر کرونوتروپیک مثبت روی قلب و دستگاه عصبی مرکزی داشته و باعث رفع موقتی خواب آلودگی و حفظ هوشیاری می گردد.

روش مصرف

روزانه دو بار یک کپسول ترجیحا قبل از صبحانه و 30 دقیقه قبل از تمرینات ورزشی به همراه یک لیوان آب مصرف شود.

عوارض جانبی

 کافئین می تواند موجب بی خوابی، عصبانیت و بیقراری، سوزش معده، تهوع و استفراغ، افزایش ضربان قلب و تنفس و عوارض جانبی دیگر شود. کافئین می تواند اختلالات خواب در بیماران مبتلا به سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) را بدتر کند. دوزهای بیشتر ممکن است باعث سر درد، استرس، اضطراب، درد قفسه سینه و زنگ در گوش شود.

موارد عدم مصرف

کافئین در دوزهای بسیار بالا خطرناک است و می تواند باعث نامنظم شدن ضربان قلب و حتی مرگ شود.

مصرف کافئین در کودکان تنها در مقادیر معمول که در مواد غذایی و نوشیدنی یافت می شود مجاز است.

مصرف زیاد کافئین در دوران بارداری و شیردهی احتمال سقط جنین را افزایش می دهد. کافئین می تواند به شیر مادر منتقل شده و مصرف زیاد کافئین توسط مادران می تواند اختلالات خواب، تحریک پذیری و افزایش فعالیت روده در نوزادان شیرخوار را سبب شود لذا مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود.

کافئین اختلالات اضطرابی و دو قطبی را افزایش می دهد.

کافئین سبب افزایش خونریزی می شود. - کافئین می تواند سبب افزایش نامنظم ضربان قلب شود.

کافئین ممکن است در مسیر قند بدن اختلال ایجاد کرده و بیماری دیابت را شدت بخشد. لذا در صورت استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف زیاد کافئین می تواند باعث اسهال شود.

افراد مبتلا به به صرع باید از استفاده از کافئین در دوز بالا اجتناب کنند و دوزهای پایین کافئین نیز با احتیاط مصرف شود. لذا در صورت تمایل به استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

کافئین فشار داخل چشم را افزایش می دهد لذا افراد مبتلا به گلوکوما بایستی دارو را با احتیاط مصرف کنند.

مصرف کافئین ممکن است فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.مصرف کافئین به مقدار زیاد در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) می تواند علائم بیماری را بدتر کند.

کافئین می تواند دفع کلسیم در ادرار را افزایش داده و باعث پوکی استخوان شود. در افرادی که مبتلا به پوکی استخوان یا کاهش تراکم استخوان هستند، میزان مصرف کافئین باید به کمتر از 300 میلی گرم در روز محدود شود.

در صورت وجود حساسیت به هر یک از ترکیبات موجود در دارو مصرف دارو را قطع و با پزشک یا داروساز مشورت گردد.

توضیحات

حاوی کافئین خالص و عصاره خشک پوست گریپ فروت (Citrus paradisi) می باشد که بر اساس 200 میلی گرم کافئین استاندارد شده است. آثار فارماکولوژیکی و مکانیسم اثر: کافئین: کافئین تحریک کننده دستگاه عصبی مرکزی می باشد چرا که کافئین در غلظت های بالا یک اثر کرونوتروپیک مثبت روی قلب و دستگاه عصبی مرکزی داشته و باعث رفع موقتی خواب آلودگی و حفظ هوشیاری می گردد. این امر باعث آرامش عضلات عروق خونی (به استثناء رگ های خونی مغزی) و لوله های ریوی می شود. کافئین باعث افزایش انرژی و افزایش میزان متابولیسم پایه شده و با شدت بخشیدن فعالیت سمپاتیک، تجزیه چربی را تشدید می کند. همچنین با مصرف کافئین، اکسیداسیون اسیدهای چرب در هنگام ورزش افزایش می یابد و باعث مصرف چربی به عنوان منبع تامین سوخت در حین ورزش می گردد. کافئین علاوه بر تاثیری که بر تولید انرژی دارد، موجب افزایش غلظت سرتونین در ساقه مغز شده که به عنوان عامل محرک نورون های حرکتی نخاع، موجب تحریک واحدهای حرکتی عضلات اسکلتی شده و بدین ترتیب با افزایش حساسیت آن ها به تحریک، خستگی را به تعویق انداخته و موجب افزایش استقامت و بهبود عملکرد جسمانی می گردد. کافئین باعث افزایش جریان خون در عروق قدامی و میانی مغز می شود. علاوه بر این کافئین کارایی و عملکرده شبکه های سلول های عصبی کورتکس مغز را افزایش می دهد . همچنین افزایش انرژی ذهنی یا مغزی می تواند موجب افزایش ظرفیت عملکردی مغز به صورت افزایش هوشیاری، دقت و زیرکی، توانایی تمرکز و توانایی انتخاب صحیح راه حل ها شود. در بسیاری از مطالعات انسانی مشخص شده که مصرف کافئین هوشیاری، توانایی تمرکز، توانایی حل مسئله، شب زنده داری، احساس نشاط و پر انرژی بودن را افزایش می دهد. عملکردهای شناختی از جمله توانایی تمرکز و حل مسئله، پس از مصرف کافئین ارتقا می یابد. کافئین برای رفع خستگی جسمی و روحی استفاده می شود. همچنین می تواند به عنوان یک عامل نیرو بخش روانی مصرف شود. کافئین در درمان آنفولانزا و میگرن نیز به عنوان مسکن کاربرد دارد. گریپ فروت: عصاره گریپ فروت و نارینجین آن سرعت خروج کافئین در دهان را کاهش داده و نیمه عمر آن را تا 31% افزایش می دهد و اثر مستلقیم بر پایداری و اثر گذاری کافئین دارد. مصرف گریپ فروت افزایش چشمگیری در تعداد کل لکوسیت ها، لنفوسیت ها، تعداد گلبول های قرمز، غلظت هموگلوبین، حجم متوسط گلبول ها، حجم متوسط هموگلوبین، غلظت متوسط هموگلوبین و تعداد پلاکت ها می گردد. همچنین تحقیقات نشان داد که عصاره پوست گریپ فروت مقاومت عروق کرونری و فشار متوسط شریانی، فشار خون دیاستولی و فشار خون سیستولی را در فرد سالم و افرادی که فشار خون بالا دارندکاهش می دهد. آب گریپ فروت نیز میزان قند خون را 13 تا 17% کاهش می دهد. استفاده از این عصاره اثرات کاهنده قند ناشتا و پارامترهای چربی را نیز به دنبال دارد.

  • کپسول
  • ایران
  • بهتا دارو آفرینش
  • قوطی پلاستیکی
  • 60 عددی
  • عمومی
  • کافئین
مــزایا
مــعایب